HALAMAN SANTAI

Sabtu, 5 November 2016

Noh Omar kesal pembangkang politikkan isu pelaburan China

 
Beliau berkata, sebab utama China melabur di Malaysia kerana yakin dengan politik, ekonomi dan status keamanan negara. 


Noh Omar

DENGKIL: Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor, Tan Sri Noh Omar menyelar sikap pembangkang yang hanya pandai memperlekeh usaha kerajaan, dan ini jelas membuktikan mereka hanya pandai bermain politik kotor.

Beliau berkata dakwaan mereka yang lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ke China adalah untuk menjual negara adalah keterlaluan.

“Saya rasa cukuplah pembangkang tidak habis-habis serang kerajaan. Tolong pentingkan negara daripada kepentingan politik atau peribadi. Ini adalah kerana sesiapa pun yang memerintah Malaysia, negara perlu stabil dari segi ekonomi, politik dan keamanan.

“Kalau nak berpolitik pun, biarlah ada sempadan ini. Jangan sampai mencari salah dan menghasut rakyat,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Karnival Kemas (Jabatan Kemajuan Masyarakat) 4U Semarak Desa, di sini hari ini.

Noh berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dakwaan pembangkang kononnya Malaysia sudah berjaya “dilelong” atau “dijual” kepada pihak China berikutan lawatan Najib ke negara itu baru-baru ini.

Ini ekoran pelbagai perjanjian dimeterai dan memorandum persefahamam ditandatangani antara Malaysia dan China dalam lawatan penuh bersejarah itu bernilai RM144 bilion sekali gus mencipta rekod terbesar dalam sejarah.

“Kalau dahulu, pembangkang mendakwa Malaysia akan jadi bankrap dan pelabur asing tidak akan datang kerana keadaan ekonomi tidak menentu dan politik tidak aman. Kononnya, pelabur asing tidak ada keyakinan terhadap negara kita.

Tiada ulasan: