HALAMAN SANTAI

Sabtu, 19 November 2016

Pemandu bas parah ditetak di lebuhraya

ANTARAPOS.COM


Post Pic
 
 
BATU KAWAN: Seorang pemandu bas kilang parah selepas diserang dan ditetak 5 lelaki berhampiran susur keluar tol Lebuhraya Utara Selatan di Bukit Tambun, semalam.
 
Dalam kejadian 6.30 petang itu, Musa Chotah, 52, yang sedang memandu bas kilang berkenaan menghentikan kenderaannya apabila dihalang sebuah kereta dinaiki 5 lelaki itu.
 
Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Supt Shafee Abdul Samad berkata, semasa kejadian mangsa membawa sekumpulan pekerja kilang.
 
“Ketika hampir sampai susur keluar tol Bukit Tambun, kereta jenis Toyota Vios warna putih dinaiki 5 lelaki itu dipercayai menghalang bas sebelum mangsa turun dari bas.
 
“Berlaku pertengkaran antara mangsa dan 5 lelaki itu sebelum pemandu bas berkenaan ditikam dan ditetak beberapa kali dengan pisau,” katanya.
 
Shafee berkata, selepas ditikam mangsa kembali ke dalam bas kilang itu, manakala 5 lelaki tersebut melarikan diri dengan kereta dan keluar menerusi tol Bukit Tambun.
 
Katanya, ekoran kejadian itu, mangsa mengalami kecederaan parah, iaitu luka akibat ditetak di tepi kepala, lengan sebelah kanan, luka atas kening dan perut sebelah kiri.
 
Beliau berkata, mangsa dihantar ke Hospital Sungai Bakap sebelum dipindahkan ke Hospital Pulau Pinang untuk pembedahan dan dia dilaporkan dalam keadaan kritikal.
 
“Kejadian itu berjaya dirakamkan beberapa pekerja kilang yang berada dalam bas dipandu mangsa dan polis sedang mengesan 5 lelaki dipercayai berusia dalam lingkungan 20-an yang menaiki kereta dengan nombor pendaftaran PJH 8586,” katanya.
 
Beliau berkata, siasatan lanjut masih dijalankan dan setakat ini motif kejadian belum dapat dikenal pasti kerana mangsa belum dapat bercakap.
 
Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan.
 
 

Tiada ulasan: