HALAMAN SANTAI

Sabtu, 19 November 2016

Taksub punca ramai tinggalkan Perkasa - Irwan Fahmi

 
 
Irwan Fahmie Idris
Irwan Fahmie Idris


Ketua Wira Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA), Irwan Fahmi Ideris berkata, gelombang orang Melayu ketika ini dipecahkan oleh parti politik dan menjadikan mereka kini berpuak-puak.

Katanya, perpecahan itu berpunca daripada sikap taksub orang Melayu terhadap pemimpin tertentu sehingga ramai ahli Perkasa bertindak keluar dari pertubuhan itu untuk mengikut parti yang kononnya membela orang Melayu.

“Sepatutnya ahli Perkasa tidak perlu batalkan keahliannya kerana hendak mengikuti parti politik kerana Perkasa adalah sebuah pertubuhan, bukan parti tetapi kerana mereka taksub kepada pemimpin tertentu, mereka tinggalkan Perkasa demi untuk meneruskan kelangsungan dalam politik,” katanya.

Beliau berkata demikian berucap pada Persidangan Serentak Sayap-Sayap Perkasa Malaysia - Pribumi Pasca 2020: Kelangsungan Ekonomi dan Keselamatan Nasional di Hotel Regency di sini hari ini.

Menurut Irwan Fahmi, hala tuju Perkasa selepas PRU 12 pada 2008, menyokong Barisan Nasional (BN) kerana pertubuhan itu tidak ada pilihan.

“Dulu kita sokong BN kerana kita tidak ada pilihan. BN yang diterajui UMNO, satu-satunya parti orang Melayu. Sebab itu kita nyatakan pendirian mahu sokong BN tetapi selepas PRU 13, apa yang kita harapkan kepada BN tidak mencapai hakikat, maka saya secara peribadi membuat kenyataan meminta Najib meletakkan jawatan,” ujarnya sambil menambah tidak kesal dengan kenyataannya itu.

Irwan Fahmi turut mendesak kerajaan jangan terlalu menindas rakyat dengan menarik balik subsidi dan menaikkan kadar tol serta petrol.

Katanya, pemimpin tidak merasa kesan itu kerana mereka tidak pernah membayar tol atau mengeluarkan duit poket untuk mengisi petrol.

“Semuanya guna duit kerajaan yang diperoleh secara menekan rakyat,” ujarnya lagi.

Persidangan itu dirasmikan Ahli Dewan Tertinggi Perkasa, Datuk Sirajuddin Salleh.--MalaysiaGazette


Tiada ulasan: