HALAMAN SANTAI

Khamis, 12 Januari 2017

Annuar: MARA tak pernah taja TRW walau satu sen

ANTARAPOS.COM

 
Post Pic
 
 
SHAH ALAM: Pengerusi Majlis Amanah Rakyat (MARA) Tan Sri Annuar Musa tampil menafikan dakwaan-dakwaan yang mengaitkan beliau dengan penyaluran wang badan itu dan Universiti Kuala Lumpur (UniKL) kepada pasukan bola sepak Kelantan.
 
Menulis di Facebook, Annuar yang juga bekas Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) berkata, MARA tidak pernah menaja The Red Warrior (TRW) tetapi diberikan penghormatan oleh agensi itu.
 
"Untuk makluman semua MARA tidak pernah menaja TRW walau satu sen, logo MARA 50 tahun dipamer di lengan Jersi TRW 2016 diberi percuma kepada MARA, walaupun ruangan itu bernilai RM250,000 kalau untuk syarikat Sdn Bhd lain, ianya satu penghormatan kepada MARA dari TRW," tulisnya.
 
Mengenai UniKL pula, Annuar berkata, ia merupakan sebuah syarikat swasta yang bermakna universiti swasta itu tidak pernah menaja atau memberi biasiswa kepada pelajarnya.
 
"Jadi tidak timbul ianya menggunakan dana biasiswa/tajaan, sebagai syarikat swasta ianya mempunyai polisi sendiri terutama dalam soal penjenamaan,promosi,pemasaran dan lain-lain, mereka punya belanjawan khusus untuk itu," katanya lagi.
 
Ujarnya, UniKL sudah lama terlibat dalam penjenamaan dan pemasaran melalui sukan khususnya hoki dan bolasepak, ini kerana sasarannya adalah untuk menarik perhatian anak muda, begitu juga syarikat Sdn Bhd Mara yang lain.
 
"Mereka punya bajet, dasar dan presedur tersendiri, semuanya tidak melalui paksaan, titah, sabda dan sebagainya," katanya.
 
"Jadi sahabat FB ku sekalian, saya berikan fakta ini untuk anda semua termasuk kawan media saya, pemberian fakta ini supaya anda boleh menyemak sumber," katanya.
 
Terdahulu Tengku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim melalui pendedahannya mendakwa Annuar 'secara paksa' menggunakan duit rakyat melalui MARA dan UniKL untuk menaja skuad TRW.

Tiada ulasan: