HALAMAN SANTAI

Rabu, 26 April 2017

Johor berdukacita atas kematian Mohd Thaqif - Exco

ANTARAPOS.COM
Post Pic
 
 
JOHOR BHARU: Kerajaan negeri dan seluruh Bangsa Johor berdukacita atas pemergian 'imam cilik' Mohd Thaqif Amin Mohd Gaddafi ke rahmatullah sebentar tadi, kata exco Johor Datuk Ayub Rahmat.
 
Pengerusi jawatankuasa kesihatan, alam sekitar, pendidikan dan penerangan negeri itu juga mengucapkan takziah kepada ibu bapa dan keluarga.
 
“Hasrat dan impiannya menjadikan al-Quran sebagai budaya hidup seharian amatlah terpuji dan sama samalah kita berdoa semoga Allah menempatkan-Nya dalam kalangan insan yang bertaqwa dan beriman,” katanya.
 
Thaqif, pelajar sebuah madrasah tahfiz persendirian di Johor Bahru, dipercayai dipukul oleh seorang pembantu warden.
 
Allahyarham dimasukkan ke hospital Rabu lalu susulan dakwaan dipukul menyebabkan kecederaan dan jangkitan sehingga kedua-dua belah kakinya terpaksa dipotong.
 
Keadaan sama mungkin melibatkan tangannya yang hitam hingga ke paras siku. Bagaimanapun pembedahan itu ditangguhkan hari ini berikutan keadaan jantungnya dilapor tidak stabil.
 
Polis Kota Tinggi setakat ini masih menahan reman pembantu madrasah itu bagi melengkapkan siasatan terhadap kes itu.
 
Dalam kenyataan hari ini, Ayub juga berkata kerajaan negeri melalui Majlis Agama Islam Johor (MAIJ) juga telah memberikan sumbangan bagi membantu keluarga menghadapi detik sukar ini.
 
Beliau juga memaklumkan allahyarham meninggal dunia pada jam 2.05 petang dan akan dibawa pulang ke rumah selepas semua urusan di Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru selesai.
 
 

Tiada ulasan: