HALAMAN SANTAI

Jumaat, 19 Mei 2017

PH belum muktamadkan pembahagian kerusi di Johor

ANTARAPOS.COM

Post Pic
 
 
JOHOR BAHRU: Pembahagian kerusi pilihan raya umum ke-14 (PRU14) di Johor dalam kalangan parti yang menganggotai Pakatan Harapan (PH) masih belum dimuktamadkan walaupun terdapat perbincangan mengenainya semalam.
 
Perkara itu dimaklumkan Presiden Persatuan Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin Yassin, selepas menghadiri mesyuarat khas antara pimpinan PH Johor di sini semalam.
 
"Kita hanya bincang secara prinsip, namun, tiada keputusan dibuat kerana urusan berkenaan sedang dibuat di peringkat pusat," katanya kepada pemberita.
 
Turut hadir ialah Timbalan Presiden Amanah, Salahuddin Ayub; Pengerusi DAP Johor, Liew Chin Tong; Pengerusi Amanah Johor, Aminolhuda Hassan dan Pengerusi PKR Johor, Hassan Abdul Karim.
 
Muhyiddin berkata menerusi mesyuarat semalam juga, PH Johor bersetuju menubuhkan majlis pengerusi-pengerusi HARAPAN Johor yang dianggotai pengerusi keempat-empat parti berkenaan, sekali gus berperanan membincangkan strategi dan program yang akan diatur bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang.
 
Berikutan kecenderungan PAS untuk bergerak secara solo dalam pilihan raya umum akan datang, Muhyiddin berkata, PH perlu mengatur strategi menghadapi kemungkinan pertandingan lebih daripada dua atau tiga penjuru.
 
Buat masa ini, PH dianggotai oleh DAP, PKR, Amanah dan PPBM.
 
 

Tiada ulasan: