HALAMAN SANTAI

Sabtu, 20 Mei 2017

Syaitan’ atau kawan, musuh PH bererti musuh PKR

 
Pemuda PKR mengambil sikap serangan terhadap mana-mana parti komponen PH akan dianggap serangan terhadap PKR.


tan-kar-hing 


SHAH ALAM: Pemuda PKR berikrar serangan terhadap mana-mana parti komponen Pakatan Harapan akan dianggap serangan terhadap parti itu.

Naib Ketua Pemuda Tan Kar Hing berkata PKR akan mempertahankan Pakatan Harapan daripada serangan “syaitan” yang dikenali atau “kawan lama” parti itu.

“Pakatan Harapan adalah gabungan PKR, DAP, Amanah dan PPBM. Siapa musuhi DAP, Amanah dan PPBM adalah musuh PKR.

“Tidak kisah syaitan yang kita kenali atau kawan lama kita, kita akan lawan habis-habisan pertahan Pakatan Harapan,” kata beliau dalam ucapannya di mesyuarat agung tahunan pemuda PKR di Pusat Konvensyen Ideal Shah Alam di sini hari ini.

Majlis Syura Ulama PAS baru-baru ini menetapkan kerjasama dengan PKR terbatal, selepas mesyuarat agung tahunan parti Islam itu sebulat suara meluluskan usul memutuskan “tahaluf siyasi” dengan parti reformasi itu.

Pakatan Harapan kini dianggotai PKR; PPBM, yang ditubuhkan bekas pemimpin veteran Umno; Amanah, yang ditubuhkan bekas pemimpin veteran PAS; dan DAP.

Pakatan Harapan dijangka bertembung dengan Barisan Nasional dan Gagasan Sejahtera, yang dipimpin PAS, pada pilihan raya umum akan datang, terutamanya di Malaysia Barat.

Tiada ulasan: