HALAMAN SANTAI

Ahad, 11 Jun 2017

Armada Bersatu cabar Najib, Nazri, Siapa yang sebenarnya pengecut ?

THE MALAYSIAN TIMESKUALA LUMPUR : Armada Parti Bersatu Pribumi Malaysia (BERSATU) akan menganjurkan forum ‘Nothing to Hide’ kedua menjelang akhir bulan ini dengan menampilkan pengerusi parti itu Tun Dr Mahathir Mohamad.

Ketuanya Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berkata, ARMADA bersedia untuk menganjurkan forum #NothingToHide. Tun Dr Mahathir Mohamad sendiri akan turun bagi menjawab soalan. Saya mencabar Datuk Seri Najib Razak untuk turun ke forum ini.

“Saya percaya jika kita berjaya menganjurkan dialog/forum bersama Tun Dr Mahathir Mohamad dan Najib Razak, tiada lagi masalah sebegini yang akan berlaku. Disinilah platform untuk bertanya sebanyak mana pun soalan yang hendak ditanyakan”, ujarnya dalam satu sidang media hari ini.

Berani kerana benar

Katanya “Kami akan hantar surat rasmi kepada PMO dalam masa yang terdekat dan menunggu surat balas daripada PMO dalam masa 2 minggu. Jika tiada respon kami tetap akan teruskan forum ini juga tanpa DS Najib Razak dalam masa sebulan.  Tarikh akan dimaklumkan kemudian.

“Saya percaya dalam setiap perjuangan pasti akan ada rintangan dan halangan yang dihadapi. Semakin kita kuat, semakin kuat sogokan dan ugutan yang akan datang daripada pihak yang sebelah sana.

‘Pengalaman saya sendiri sebelum ini pernah cuba untuk dibeli dan disogok dengan bermacam-macam tawaran seperti bantuan pelajaran dan wang. Bukan saya sahaja malah keluarga, rakan-rakan dan anak murid saya juga.

“Jika saya setuju dengan semua tawaran yang ditawarkan, saya dah boleh bersara daripada dunia politik sekarang.

‘Percayalah, lebih kita buat, lebih mereka takut dan lebih banyak taktik kotor yang mereka akan lakukan. Umum mengetahui ARMADA telah mendapat sambutan yang luar biasa daripada semua anak muda”, ujarnya.

Berhubung dengan sidang media yang dibuat oleh salah seorang daripada EXCO ARMADA yang dilakukan tanpa pengetahuan dan sokongan ARMADA Pusat  beliau memberikan penjelasan seperti berikut :

Saya ingin menegaskan bahawa sidang media ini sama  sekali tidak mewakili ARMADA secara keseluruhan. Sidang media ini hanyalah menyatakan pendirian beliau sebagai individu bukan sebagai EXCO Armada

Saya telahpun berbincang dengan kesemua 23 EXCO saya dan mereka sendiri terkejut dengan sidang media yang dilakukan secara tiba-tiba oleh Saudara Hafiz Azhar yang menggunakan nama ARMADA

Walau bagaimanapun, saya tetap meraikan  perbedaan pendapat daripada semua pihak termasuk EXCO saya sendiri.
Saya telah pun cuba menghubungi beliau beberapa kali untuk mendapatkan penjelasan daripada beliau tetapi beliau tidak dapat dihubungi.

Saya ingin maklumkan bahawa didalam ARMADA, kami mengamalkan sikap terbuka. Budaya amanah, berintegriti dan telus amat ditekankan dalam PPBM khususnya ARMADA sendiri.

Sebelum ini kami juga berkesempatan untuk bermesyuarat dengan Tun Dr Mahathir Mohamad, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Dato Seri Mukhriz Mahathir dan juga pimpinan tertinggi PPBM, ini menunjukkan bahawa banyak peluang yang telah diberikan kepada pimpinan ARMADA bagi melontarkan pendapat mahupun persoalan terus kepada pimpinan parti.

Apa yang mengecewakan saya, beliau tidak pernah pun mengambil peluang ini untuk bertanyakan soalan tersebut terus kepada Tun Dr Mahathir Mohamad mahupun Tan Sri Muhyiddin Yassin malah beliau sendiri tidak pernah menghadiri mesyuarat bersama mereka. 

Saya kecewa kerana jalan yang terbaik telahpun tersedia bagi Saudara Hafiz Azahar tetapi beliau tidak memanfaatkan jalan ini dengan sepenuhnya.

Tetapi Datuk Seri Nazri Aziz dan Kerajaan Malaysia sendiri mengecutkan diri, program #NothingToHide Najib Razak terus menghilangkan diri beliau, tidak muncul langsung di program tersebut.

Saya masih ingat pada tarikh 24 Feb 2017, saya telahpun menyahut cabaran debat daripada pemuda UMNO tapi sampai sekarang hilang tanpa khabar berita.

Tiada ulasan: