HALAMAN SANTAI

Khamis, 22 Jun 2017

Komplot Jahat Tun M & Tun Daim Cemar Imej MalaysiaPemikir Kota – Mahathir Habiskan US$5 Juta Untuk Reka Pengumuman DOJ Bertarikh 20 Julai 2016.

1. Tun Dr Mahathir Mohamed dan Daim Zainuddin didapati terlibat dalam penyaluran dana bernilai US$5 juta kepada Clinton Foundation.

2. Difahamkan 1/5 dari jumlah tersebut adalah diperuntukkan kepada individu yang mempunyai kaitan rapat dengan Loretta Lynch, bekas Peguam Negara Amerika Syarikat.

3. Raja Petra Kamarudin turut mengulangi bahawa Sivarasa Rasiah sebelum ini telah merangka satu kenyataan bagi Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DOJ) bersama dengan orang kanan Mahathir, Matthias Chang.

4. Dari apa yang diperoleh, Matthias tidak hanya membantu dalam rancangan pengumuman DOJ baru-baru ini, namun turut terlibat dalam memfailkan aduan kepada DOJ yang akhirnya membawa kepada pengumuman tersebut.

5. Bekas Perdana Menteri itu juga tidak berpuas hati apabila nama-nama individu yang terlibat dengan komplot pengumuman DOJ pada Khamis lepas disenaraikan.

6. Seperti yang dimaklumkan, Mahathir begitu kecewa kerana artikel tersebut telah menghancurkan usahanya yang bernilai jutaan ringgit itu mejadi sia-sia.

7. Bayangkan, perancangan yang dilakukan selama berbulan-bulan dengan nilai berjuta-juta yang dilakukan Mahathir untuk memastikan kejayaan dalam pengumuman yang dilakukan DOJ akhirnya diketahui oleh The Third Force dan Malaysia Today. Apa yang anda rasakan sekiranya anda di tempat Mahathir?

8. Banyak lagi yang perlu diperkatakan. Hakikatnya Mahathir tidak hanya membelanjakan US$5 juta bagi mencetuskan pengumuman yang dibuat DOJ pada tahun lepas, malah turut melibatkan perbelanjaan bernilai puluhan juta ringgit bagi mengeluarkan pengumuman yang dibuat DOJ pada Khamis lepas.

9. Ingin saya tanyakan – tidakkah Mahathir yang menerima rasuah bernilai jutaan ringgit dari mendiang Tan Sri Lim Goh Tong bagi sebahagian dari perjanjian quid pro quo yang dibuat bersama Goh Tong, bagi memastikan Raja Judi Malaysia itu mendapat kelulusan bagi lesen perjudiannya?

10. Mahathir merupakan individu yang jahat. Sangat jahat. Dia sanggup tawan gunung tertinggi dan terjun ke lautan terdalam bagi memastikan tiada siapa pun mengetahui mengenai kekayaan miliknya.

11. Sekiranya ada dalam kalangan orang-orang miskin yang mengetahui mengenai kekayaan yang dimilikinya, pasti individu tersebut akan mengalami serangan jantung dan seterusnya mati terkejut.

Sumber: Malaysia Today
http://www.malaysia-today.net/mahathir-spent-usd5-million-to-trigger-the-20th-of-july-2016-doj-announcement/

Tiada ulasan: