HALAMAN SANTAI

Rabu, 28 Jun 2017

Pembangkang cuba ‘jual minyak’, jangan terpedaya

 Berita Daily Staff

Kebelakangan ini, ahli-ahli politik bermusim dilihat melawat ke kampung-kampung dengan niat untuk memenangi hati rakyat

KOTA MARUDU: Pemangku Presiden Parti Bersatu Sabah Dr Maximus Ongkili mengingatkan pengundi supaya tidak terperdaya dengan janji-janji kosong pembangkang.

Beliau berkata kebelakangan ini, ahli-ahli politik bermusim dilihat melawat ke kampung-kampung dengan niat untuk memenangi hati rakyat.

Ongkili berkata ahli politik bermusim berkenaan cuba “jual minyak ” dan mengelirukan rakyat dengan memberikan janji-janji kosong.

“Perbezaan antara kami dengan mereka ialah kami ikhlas dalam menjalankan tugas kami. Kami pastikan yang kami tunaikan janji kami untuk pembangunan dan memastikan dana disalurkan untuk pelaksanaan projek-projek.

“Pembangkang hanya pandai menabur janji. Keikhlasan mereka boleh dipersoalkan,” katanya pada majlis pemimpin bersama rakyat di Kampung Sungoi Lama di sini, semalam.

Pada majlis itu Ongkili mengumumkan peruntukan  RM100,000 untuk naik taraf jalan, jambatan, dewan dan tandas di dua buah kampung – Kampung Bukit Lalang dan KampungMangaris.
Ongkili yang juga Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air  turut mengarahkan supaya projek itu disiapkan dalam tempoh 60 hari.

Tiada ulasan: