HALAMAN SANTAI

Khamis, 8 Jun 2017

Saya sedang kumpul bukti - Idris Jala

ANTARAPOS.COM
 
Post Pic
 
 
KUALA LUMPUR: Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Idris Jala yang dilantik sebagai pihak bebas dalam menyelesaikan kemelut Felda Global Ventures Holdings (FGV) mengesahkan pihaknya sedang dalam proses mengumpul bukti untuk tindakan lanjut.
 
Tanpa mahu mengulas lanjut, beliau berkata setakat ini pihaknya belum menubuhkan sebarang jawatankuasa khas bagi tujuan itu.
 
"Saya tidak mahu mengulas tentang perkara ini kerana masih lagi mengumpul semua maklumat. Setakat ini juga kami tidak menubuhkan sebarang komuniti lagi," katanya ketika ditemui pemberita di Menara Felda tadi.
 
Beliau yang tiba di Menara Felda pada jam 2.33 dan dilihat menaiki lif ke tingkat 45, enggan mengulas lanjut biarpun di dikerumuni wartawan dan hanya berjalan memasuki kenderaan dengan diiringi polis bantuan Felda.
 
Kerajaan semalam melantik Idris untuk bertanggungjawab mengumpul fakta kes dan membuat cadangan penyelesaian berhubung keputusan FGV mengarahkan Ketua Pegawai Eksekutif, Ketua Pegawai Kewangan dan dua pengurusan kanannya bercuti berkuasa, kelmarin.
 
 

Tiada ulasan: