HALAMAN SANTAI

Khamis, 22 Jun 2017

Tarik Balik Perlantikan Isa Samad, Sebagai Pemangku Pengerusi SPAD
 
Oleh Mazlan Aliman

Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan(ANAK) mengingatkan YAB Perdana Menteri, jangan ulangi kesilapan besar dengan melantik Tan Sri Isa Samad sebagai Pemangku Pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Darat(SPAD)

Sejarah telah merakamkan bagaimana penyenaraian FGV di Bursa Malaysia dan perlantikan Tan Sri Isa Samad sebagai Pengerusi Felda dan FGV adalah suatu malapetaka yang membawa bencana kepada kehidupan masyarakat Felda.

Berbagai pihak berpandangan mengenai ketidakwajaran penyenaraian FGV di Bursa Malaysia dan membantah keras perlantikan Tan Sri Isa Samad sebagai Pengerusi Felda dan FGV.

YAB Perdana Menteri bukan sahaja mengabaikan segala bantahan, tapi ' HARAM JADAHKAN ' peneroka yang menentang penyenaraian FGV di Bursa Malaysia.

Terkini, Tan Sri Isa Samad dan isterinya telah pun di panggil memberi keterangan di SPRM selama 4 jam berhubung siasatan mengenai FGV. Jika diandaikan, Tan Sri Isa di dakwa di mahkamah oleh SPRM, bukankah ia aib YAB Perdana Menteri?

ANAK tidak pasti apa istimewanya Tan Sri Isa Samad, di ketika intergritinya sangat dipersoalkan oleh masyarakat Malaysia; hari yang sama beliau meletakkan jawatan sebagai Pengerusi FGV, lantas dilantik pula sebagai Pengerusi SPAD!

Tiada ulasan: