HALAMAN SANTAI

Isnin, 10 Julai 2017

UMNO Mahu Rampas “Gombak”, Singkir Azmin

Rafa Azmir

UMNO


GOMBAK –  Naib Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata beliau akan mengawasi bahagian Umno Gombak secara peribadi supaya dapat memenangi semula kawasan ini yang dipegang oleh Menteri Besar Selangor Azmin Ali.

Timbalan Perdana Menteri berkata parti pemerintah boleh memanfaatkan dakwaan bahawa pengundi di Selangor, terutama Gombak, sedang “dibuli” oleh Pembangkang.

“Marilah kita merampas semula semua empat kerusi di Gombak. Kami mengembalikan Gombak dan 3 DUN. Kami juga akan merampas Selangor, “kata Zahid semasa ucapan pembukaannya di bahagian Umno Gombak hari ini, dengan menggunakan awal Melayu untuk menduduki kerusi Dewan Undangan Negeri.

“Kita perlu mengambil kesempatan daripada kelemahan mereka tetapi kita mesti kuat. Kita mempunyai misi yang lebih besar. Kami mahukan dua pertiga majoriti di Dewan Rakyat dan kami mahu merampas Selangor. “

Ahli Parlimen Bagan Datoh menambah bahawa berdasarkan analisa yang dia terima di Gombak, Umno dapat dengan mudah memenangi semua kerusi dari pembangkang terutama ketika mereka menghadapi masalah.

“Kedudukan mereka berada dalam kekacauan. Anda masih berdebat. Parti Pribumi Bersatu Malaysia dengan masalah mereka sendiri, begitu juga dengan PKR. PAS telah berpecah dan membentuk dua pihak yang berasingan.

“Kita perlu menghadapi musuh di luar, bukannya berjuang antara satu sama lain di sini,” kata Zahid.
Beliau juga menegaskan bahawa Umno perlu menangani isu-isu sebenar yang penting kepada rakyat daripada menggambarkan “mentaliti populis” yang didakwa diamalkan oleh kerajaan Selangor semasa.


Tiada ulasan: