HALAMAN SANTAI

Selasa, 8 Ogos 2017

Zahid Hamidi Tahu Sebab Itu Takut, Syed Saddiq

Liya S.

zahid


Syed Syaddiq Syed Abdul Rahman, Ketua Armada Bersatu, menegaskan bahawa Mahathir bukanlah seorang ‘kaki kelentong’ dan bercakap sahih mengenai dakwaannya terhadap Datuk Dr Ahmad Zahid Hamidi yang mahu menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

“Kalau betul dakwaan ini merupakan satu fitnah dan penipuan, klip tersebut perlu ditunjukkan biar rakyat menilai dan jangan edit klip itu,” katanya.

Terdahulu sebuah video percakapan Mahathir pada 31 Julai lalu tular di mana dalam kenyataannya Mahathir mendakwa Ahmad Zahid pernah menemuinya apabila dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri untuk menyokong beliau untuk menggulingkan Perdana Menteri.

Namun, Zahid Hamidi  menafikan perkara itu dan mendedahkan bahawa beliau mempunyai rakaman perbualan dengan Mahathir dalam satu pertemuan pada 2015 berhubung strateginya untuk menjatuhkan Najib.

Dalam pada itu mengulas isu ini, Najib menyifatkan dakwaan itu tidak berasas kerana beliau lebih mengenali dan mempunyai hubungan rapat dengan Ahmad Zahid ketika bergelar Ketua Pemuda Umno.

Justeru dakwaanya, dalam isu ini Zahid kini berada dalam keadaan takut, kerana beliau tahu bahawa beliau berada dikedudukan orang yang salah.

“Zahid tahu sebab itu dia takut juga, sebab itu dia respon bahawa Tun M fitnah agak lambat.”katanya lagi.

Dalam pada itu mengulas mengenai tindakan Ahmad Zahid yang mahu bersumpah laknat dalam isu ini, Syed Saddiq mengalu-alukan tindakan tersebut.


Tiada ulasan: